Pečeme pečeme...Kokosovo-banánová buchta

23. srpna 2014 v 19:10 | Verča |  Recepty
Tak jsem dnes byla opět na chvíli pekařkou a upekla jsem buchtu. Bohužel já, jakožto největší tele ve vesmíru, jsem ji celou zkazila, protože se nedopekla. Udělala jsem si těsto moc řídké a naše trouba to hold nezvládla. Je to krásně upečené, jak vidíte na obrázku, ale vevnitř to prostě nebylo hotové. A to jsem to tam nechala jak dlouho, píchala do toho špejlí a vypadalo to, že to je (i mamina potvrdila!). Jestli ten banán tam hrál svou roli, jak je takový lepkavý, nevím, ale to se stane. "I mistr tesař se někdy utne."


Vám to ale určitě dopadne mnohem líp, a protože jsem buchtu ochutnala, jelikož v nějakých částech dopečená byla, doporučuji, abyste si ji udělali! Ta kombinace kokosu a banánu byla vskutku "mňamózní"! Jen Vám poradím...S tím banánem šetřete. Já jsem chtěla těsta trochu víc, tak jsem to udělala z dvojité dávky, ale dejte tam buď jeden nebo ten jeden a půl, pokud teda nemáte vymakanou troubu. V mém případě tomu, bohužel, nebylo.

Použila jsem svou novou formu, takže to nebyla buchta na plechu. Můžete si z toho udělat samozřejmě i muffiny nebo bábovku je to celkem jedno jakou formičku použijete :-)

A teď už dost blábolů a hurá na pečení! Recept jsem Vám hodila po článek.


INGREDIENCE:

2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
3 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce vanilkového pudingu
100ml mléka
100g tvarohu
1 a půl rozmačkaného banánu
1-2 lžíce třtinového nebo jiného cukru
1 vejce
lžička prášku do pečiva aneb jak říká moje sousedka "prdopeč"

PŘÍPRAVA

Puding rozmíchejte spolu s mlékem a přidejte k ostatním smíchaným ingrediencím. Buďto ponorným mixérem nebo lžící promíchat. Naplnit do Vaší libovolné formičky a hurá s tím do trouby na 200 stupňů a o zlatova! :-)




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kuchtimeslaskou kuchtimeslaskou | 23. srpna 2014 v 19:37 | Reagovat

Jů, tak ta vypadá moc dobře. Banán s kokosem je vážně lahůdka. Tohle znám, taky se mi to občas stalo. A když si dávám pozor, aby se to dopeklo, tak se to zase spálí. To je holt život :D
Jeden banán tam ještě mám, takže určitě vyzkouším :))

2 Ko Ky Ko Ky | Web | 23. srpna 2014 v 19:44 | Reagovat

Ale i to se občas stane:) ale vypadá moc dobře :)
Jen já kdyby se mi to stalo, tak bych to pak nemohla už ani jíst, protože to je na můj žaludek dost citlivý a pak bych se svíjela v křečích :/

3 Ko Ky Ko Ky | Web | 23. srpna 2014 v 19:50 | Reagovat

tak to se nedivím :-) já jsem to dříve mohla jíst bez problémů,ale od doby co jsem si prošla MA tak to šlo do háje :-(

4 Ko Ky Ko Ky | Web | 23. srpna 2014 v 20:06 | Reagovat

v pořádku,už vím na co dávat pozor či ne,tak to není tak špatné :)

5 Andie Andie | Web | 23. srpna 2014 v 20:45 | Reagovat

škoda, že se nepovedla, vypadá úžasně (ale určitě jsi ji snědla i tak, ne?:))
já se bojím, že bych jí taky nezvládla, na mě asi moc těžké, já a pečení nejsme zrovna kámoši :(

6 Zoey* Zoey* | Web | 24. srpna 2014 v 13:06 | Reagovat

Vypadá skvěle :)) A pro příště zkus péct na nižší teplotu (tak mezi 15-180°C)- lépe se propeče :) sice tam bude déle, ale stojí to za to :)) peču na tyto teploty i já a nikdy se mi nestalo, že bych měla nedopečenou :)

7 Adelaine Adelaine | Web | 24. srpna 2014 v 16:41 | Reagovat

Jak říká Zoey, lepší je péct na méně a déle :)) ale zní to parádně, určitě někdy zkusím!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama